Boeven

Een boef is eigenlijk een soort troetelnaam voor een crimineel. In jeugdboeken en televisie series worden boeven vaak neergezet als een beetje klunzige stouterds die iets stelen, maar zich nogal makkelijk laten pakken. Het boevenpak is daarom altijd een gevangenispak. De Zware Jongens uit Donald Duck zie je bijvoorbeeld nooit zonder hun gestreepte boevenpak met het gevangenisnummer op hun borst. Boeven hebben hierdoor niet echt een slecht imago. Ze zijn stout op een kwajongens- achtige manier.

Boevenpak

Een boevenpak voor carnaval bestaat natuurlijk ook uit een gestreept pak. Het zwart-wit gestreepte gevangenispak heeft een lange geschiedenis. De klassieke gevangeniskleding ontstond in de 19e eeuw in Amerika. Het idee was dat gevangenen die ontsnapten dankzij deze opvallende kleding snel op te sporen waren. Het symboliseerde natuurlijk ook de schande van het overtreden van de wet. Al sinds de middeleeuwen staan strepen voor iets slechts. In verhalen uit die tijd droegen buitenbeentjes zoals hoeren, joden en ketters vaak gestreepte kleding. Tegenwoordig dragen gevangenen in de VS oranje pakken en in Nederland mogen gevangenen gewoon hun eigen kleding dragen. Toch blijft het zwarte-witte pak een klassieker.

Boevenpak Carnaval

Bij Hendriks Carnaval hebben we voor heren het standaard zwart-wit gestreepte boevenpak en de zwart-geel gestreepte variant. Voor de kleine boefjes hebben we ook een ruime keuze aan kleine boevenpakjes. Ondeugende dames kunnen zich hullen in hele sexy boevenpakjes. Strakke gestreepte jurkjes waarmee je de show steelt op elke themafeest of carnavalsfeest. Deze boevenpakken kunt u bijvoorbeeld dragen op een themafeest met het thema ‘Disney’ (Zware Jongens) of ‘Fout Feest’. Met een paar leuke accessoires erbij zoals handboeien of een politiepet, ben je helemaal compleet voor een stout feestje.

Groepen

Wellicht wilt u met de hele familie als boef verkleed gaan met carnaval. Of heeft u een boeven-thema in de optocht. Dan kunt u gebruik maken van onze groepskorting. Als u 8 of meer van het zelfde pakje bestelt, geldt er een groepskorting. Stuur onze klantenservice een mailtje en maak gebruik van deze korting. Anders bent u een dief, of een boef, van uw eigen portemonnee!