Cowboy

Er zijn weinig figuren die zo tot de verbeelding spreken als cowboys. Welke jongen heeft er niet cowboy gespeeld?

Van origine zijn cowboys de bewakers en drijvers van kuddes met koeien in de periode van het Wilde Westen in Amerika. De cowboy reed daarbij te paard en wierp met een lasso om een bepaalde koe of paard te vangen. De cowboy zoals die te zien is in westernfilms met rokende revolvers bestaat niet meer en heeft historisch gezien ook nooit zo bestaan, maar heeft zeker bijgedragen aan het macho imago van de cowboy.

Cowboy carnaval

Met carnaval spelen zowel kinderen als volwassenen nog graag cowboy. Om verkleed te gaan als cowboy met carnaval heeft hendrikscarnaval.nl het perfecte cowboy kostuum voor iedereen. Een cowboy kostuum bestaat natuurlijk altijd uit een cowboyhoed, een sjaaltje om de nek en een stoer jasje of giletje. Verder kun je een spijkerbroek aan met een holster voor de revolver aan de riem of een echte cowboybroek dat bij de complete pakken hoort. Verder kunnen een paar stoere cowboylaarzen natuurlijk ook niet ontbreken.

Accessoires

De uitrusting van een cowboy valt of staat bij de accessoires. Een lasso, een revolver en sporen aan je laarzen zijn eigenlijk onmisbaar voor elke cowboy. Deze accessoires zijn los te verkrijgen in onze accessoires afdeling.

Cowgirl carnaval

De vrouwelijke variant op de cowboy, de cowgirl is steeds meer in opkomst. Om je te verkleden als cowgirl met carnaval heb je een sexy cowgirl jurkje nodig en natuurlijk een cowboyhoed en cowboylaarzen.

Ook kun je verkleed gaan als saloon girl. Dit zijn de meisjes die in de Westernfilms in de saloons achter de bar werkten. Bij hendrikscarnaval.nl hebben we zoveel keuze op dit gebied dat het juiste cowgirl kostuum er zeker tussen zit!

Kinderen

Omdat kinderen gek zijn op cowboy en indiaan spelen hebben we een extra grote keuze op het gebied van cowboy verkleed kleding voor kinderen. Voor stoere jongens en meisjes en zelfs voor baby’s hebben we al schattige cowboypakjes.