Duivel

De Duivel of Satan in de originele Bijbelse betekenis staat natuurlijk symbool voor Het Kwaad. Bij Christenen en Islamieten wordt Satan ook wel aangeduid als de duivel of Lucifer en gezien als een gevallen engel die door God uit de hemel is verstoten toen deze tegen God in opstand kwam. Hij is de leider van aartsengelen die onder zijn aanvoering God verlaten hebben en wordt gezien als de verpersoonlijking van het kwaad. Een groot deel van de populaire, algemeen bekende kenmerken van de duivel zijn niet Bijbels maar bestaan uit een mengeling van oude en nieuwe opvattingen.

Oorsprong uiterlijk duivel

De duivel neemt in de geschiedenis vele gedaanten aan zoals een harige bok, een slijmerig geschubd monster met een hondenkop, een gluiperig mannetje met horens, staart en paardenpoten, of een zwarte engel met klapwiekende vleermuisvleugels.

Het uiterlijk van de duivel is over het algemeen eigenlijk een mengelmoes van verschillende mythologieën en godsdiensten over heel de wereld en over de hele geschiedenis.

Duivel kostuum

Omdat er zoveel verschillende verschijningsvormen zijn van de duivel is het lastig om te zeggen wat het perfecte duivelspakje is. Eem goed duivel kostuum heeft in ieder geval vaak hoorntjes. Een ander kenmerk van de duivel met carnaval is de drietand die hij vaak bij zich heeft.

Voor heren hebben we verschillende bijvoorbeeld een duivel kostuum compleet met mantel en een pak maar we hebben ook losse capes en accessoires. Een aantal van onze duivelspakjes hebben we ook in kleine versie voor uw kinderen. Zo kunt u met een hele duivelse bende op stap gaan met Carnaval.

Duivelinnen

Voor duivelinnetjes is er een ruime keuze aan sexy duivelspakjes.

Laat in het perfecte duivelspakje de duivel in u naar boven komen. Als u met carnaval duivel wordt, kunt u die ene keer per jaar lekker stout zijn. Als de duivel ná carnaval maar weer in het doosje gaat.