Engelen

Er zijn momenteel geen producten beschikbaar in deze categorie.

Mogelijke acties:
  • Naar de homepage van Hendriks Carnaval
  • Klik op de Vorige-knop van uw browser als u terug wilt naar de vorige pagina
  • Gebruik het menu op deze pagina om uw weg te vervolgen

Een engel is een bovennatuurlijk wezen dat zijn oorsprong heeft in bijna alle religies. In het Christendom, de Islam en het Jodendom treden engelen doorgaans op als boodschappers van God. Zij worden uitgezonden om mensen te waarschuwen of een boodschap van God te verkondigen. In de christelijke traditie verkondigde de aartsengel Gabriël aan de Maagd Maria dat ze de Messias ter wereld zou brengen. Volgens de islam zou Mohammed de Koran van de aartsengel  Djibril ontvangen hebben met de opdracht deze van buiten te leren. Ook staan ze bekend als de bewakers van de toegangspoorten van de hemel en de hel.

Engelen kunnen verschillende uiterlijke vormen aannemen. In de christelijke traditie hebben engelen vaak een volmaakt menselijk uiterlijk, veelal dat van een jongeling, hoewel engelen geslachtloos zijn.

Engel Carnaval

Met carnaval is engel een bekend verkleed thema. Vooral meisjes en vrouwen vinden het leuk om zich in een engelen kostuum te hullen. Een goed engel kostuum heeft in ieder geval vleugels en vaak ook een aureool. Dat is een lichtcirkel boven het hoofd van de engel. Verder is een engelen kostuum meestal wit met gouden accenten. Bij Hendrikscarnaval.nl hebben alles wat een carnaval engel nodig heeft. Een engel kostuum is natuurlijk niet compleet zonder een pruik met het typische witte engelenhaar.