Eskimo

De Eskimo's is een volk dat voornamelijk op Groenland woont maar ook voorkomt in de poolstreken van Canada, in Siberië en Alaska. Groenland is een van de grootste eilanden ter wereld en wordt voor 95% bedekt door een ijskap. Alleen langs de kust is het mogelijk voor mensen om te leven. Het leven van de Eskimo's draait om drie dingen: zorgen voor eten, kleding en huizen. Hun eten vergaren ze door te jagen. Alles wat ze vangen, delen ze met elkaar dus ze zijn heel erg afhankelijk van elkaar. Ze jagen op vissen, zeehonden, poolberen, rendieren (voor de vacht) en walvissen.

Soms moeten de Eskimo’s hele grote afstanden afleggen om eten te vinden. Ze verplaatsen zich dan in kajaks. Dat zijn boten die met huiden zijn bespannen. Ze gebruiken ook wel een slee die wordt getrokken door 10 tot 15 honden. Vroeger leefden de Eskimo's heel anders dan nu. Ze woonden in iglo's. Dit zijn ronde huisjes gebouwd van ijsblokken. Tegenwoordig hebben de meeste Eskimo’s gewoon huizen met elektriciteit. Alleen de Eskimo's in het Canadese noordpoolgebied leven nog in iglo's.

Qua uiterlijk lijken Eskimo’s op Indianen, alleen wijkt de kleding af vanwege het koude klimaat waarin ze leven. Een eskimopak is dan ook altijd van huid en bont gemaakt en een stuk dikker dan een indianenpak. Maar de Eskimo’s leven net zoals de Indianen vroeger volledig van en met de natuur.

Eskimo Carnaval

Als je als Eskimo met carnaval wilt gaan, ben je bij Hendriks Carnaval aanhet juiste adres voor een mooi eskimo kostuum. Een eskimopak bestaat meestal uit een jasje en een broek en wij hebben voor dames zelfs een sexy eskimo jurkje. Voor kinderen is het ook heel schattig om als eskimo met carnaval te gaan. Bovendien is het lekker warm dus ook nog eens reuze praktisch als je naar de optocht gaat kijken.