Gangsters

Een gangster is eigenlijk een crimineel die lid is van een bende, een ‘gang’. Gangsters worden ook wel ‘mobsters’ genoemd, een term afgeleid van menigte en het achtervoegsel-ster. Dit zijn vaak leden van de maffia die van Italië naar Amerika is overgewaaid. Sommige gangsters zoals bijvoorbeeld Al Capone zijn beroemd geworden en zijn onderwerp voor vele films en series. De term ‘Gangster’ wordt ook veel gebruikt voor de leden van straatbendes maar wij bedoelen eigenlijk meer de chique maffia gangsters uit de bekende films.

Bekende gangsterfilms zijn Scarface, The Departed, American Gangster, the Godfather en Goodfellas.

Helemaal in de sfeer van deze films hebben we bij hendrikscarnaval.nl gangster kleding zodat iedereen met carnaval gangster kan worden.

Gangster met carnaval

Een goed gangster kostuum bestaat natuurlijk voor heren uit een chique, tikje patserig, pak. Een gangster kostuum is vaak double breasted, dus met een dubbele rij knopen. Helemaal in de stijl van de jaren ’30 tot ’60.

Voor dames hebben we ook kekke gangster kleding zodat vrouwen ook met carnaval gangster kunnen worden. Zo kan een dame als gangsterliefje gaan met een sexy outfit in de stijl van de nachtclubs van vroeger tijden maar ze kan ook verkleed gaan als mannelijke gangster met carnaval in een stoer kostuum. Kijk voor meer Charleston stijl jurkjes ook eens onder het kopje ‘maffia’ in deze webshop.

Ook kleine gangstertjes kunnen terecht in onze webshop. Voor kinderen hebben we gevaarlijk goede gangster pakjes.

Accessoires

Bij een echte gangster hoort natuurlijk een mooie gleufhoed, een wandelstok, sigaretten en een (nep)pistool. Bij hendrikscarnaval.nl hebben we alle accessoires in huis om u tot een echte gangster te maken.

Themafeest

Het is ook hartstikke leuk om een feest te geven met ‘gangster’ of ‘maffia’ als thema. Met pokertafels, de juiste muziek en iedereen in de juiste outfit kan het niet anders dan een crimineel goed feestje worden!