Gladiators

Bij de oude Romeinen was een Gladiator iemand die een gevecht leverde als volksvermaak. Het woord gladiator is afgeleid van gladius, dat betekent ‘zwaardvechter’ in het Latijn, hoewel gladiatoren ook wel andere wapens gebruikten.

Er waren verschillende soorten gladiatoren, namelijk:

-De Samniet deze droeg een helm met pluim en een vizier, een beenplaat aan zijn linkerbeen tot aan zijn dij, een groot schild en een kort zwaard.

-De Galliër was waarschijnlijk oorspronkelijk ook lichtbewapend, maar kreeg later een steekzwaard, een langwerpig schild en een helm. Zijn naam veranderde in later in murmillo.

-De Thraciër verscheen vanaf de tweede eeuw voor Chr. Hij had een vrij klein kromzwaard, een klein rond schild en lage beenplaten.

-De Retiarius  had een groot net met een doorsnee van 3 m., een drietand en een dolk. Hij had alleen bescherming om zijn linkerarm en -schouder. Vaak droeg hij ook een bronzen beschermingsplaat van zijn nek tot linkerelleboog.

-De Secutor had een langwerpig schild en een steekzwaard. Opvallend was zijn eivormige helm zonder rand en met een metalen kam.

-De Provocator staat erom bekend dat hij zijn tegenstander vooral vanuit een onverwachte hoek plotseling aanviel. Hij had een lang rechthoekig schild, een borstpantser, een beenplaat alleen over het linkerbeen en een kort zwaard.

Gladiator carnaval

Als je met carnaval gladiator wil worden hebben we bij hendrikscarnaval.nl zeker het juiste gladiator kostuum voor je. Want met de juiste gladiator outfit, waan je je zeker een stoere gladiator met carnaval.

Een goed gladiator pak bestaat natuurlijk uit een helm, een schild en een zwaard. Het gladiator kostuum zelf bestaat eigenlijk uit een soort jurk of overgooier die vrij eenvoudig is. Het zijn echt de accessoires waar het om gaat bij een gladiator pak.

Voor dames hebben wij ook zeker een passende sexy gladiator outfit zodat je als stel al gladiator koppel kunt gaan met carnaval.