Halloween

Halloween is een feestdag die van oorsprong vooral in Amerika, Engeland, Canada en Ierland wordt gevierd. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen ‘s avonds aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen “trick or treat!”. Waarna het de bedoeling is dat ze snoep krijgen. Voor volwassenen zijn er Halloweenfeesten.

Oorsprong

De naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e'en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond). Het is namelijk de avond voor Allerheiligen en stamt al van vóór de 9de eeuw. De Kelten geloofden dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. Vandaar dat er veel Halloween kleding gebaseerd is op geesten en andere duistere figuren.

De bekende Jack-o'-lantern, een pompoen die is uitgehold en waar een gezicht in is gesneden is het bekendste symbool van Halloween.

In Nederland en België wordt Halloween de laatste jaren steeds meer gevierd. Je ziet steeds meer pompoen lampionnen en andere huisdecoratie verschijnen en de Halloweenfeesten schieten als paddestoelen uit de grond.

Halloween Kleding

Om op en top te verschijnen op een Halloween feest draag je natuurlijk een Halloween kostuum van hendrikscarnaval.nl. De Halloween kostuums uit onze collectie lopen uiteen van een skelettenpak of een eng geestenpak tot een iets vriendelijkere vogelverschrikker. We hebben een ruime keuze Halloween kostuums voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. U kunt met het hele gezin in dezelfde Halloween outfit gaan als u wilt. Of als leden van de Adams Family of figuren uit Graaf Dracula. We hebben prachtige kostuums waarmee u zeker de hit van elk Halloweenfeest bent!

Met de juiste accessoires uit onze accessoire categorie en de juiste schmink in deze webshop maakt u uw Halloween outfit natuurlijk helemaal compleet.

U kunt uw Halloween kostuum van Hendrikscarnaval.nl uiteraard ook met Carnaval dragen of op een griezelfeest.