Heksen

Traditioneel volgens het volksgeloof zijn heksen vrouwen die in contact treden met boze machten, waardoor mensen en dieren kunnen betoveren om hun kwaad te doen en soms ook om hen te genezen. Meestal wordt vooral het kwaadaardige van heksen benadrukt in volksvertellingen en sprookjes. Denk maar eens aan de heks in Sneeuwwitje etc.

In de moderne hekserij, waarbij mensen zichzelf "heks" noemen, worden juist de positieve aspecten benadrukt zoals eenheid met de natuur en de gelijkheid van man en vrouw.

Het tegenwoordige beeld van heksen en hekserij stamt nog grotendeels uit de Middeleeuwen. In de westerse cultuur zijn twee beelden van een heks dominant gebleven: enerzijds dat van de lelijke, oude toverkol, anderzijds dat van de mooie, jonge en verleidelijke heks. Onder kunstenaars bleef de naakte of schaars geklede jonge heks een populair thema.

In tv series en films blijft de hekserij een populair thema. Zoals de films The Blair Witch Project, The Witches of Eastwick en Bewitched en de series Charmed, Buffy The Vampire Slayer, Sabrina en the teenage Witch.

Heksen kostuum

Hoe dan ook heeft de heks in ons beeld meestal een lange jurk aan met een soort mantel en een puntige hoed op haar hoofd. Verder verplaatst de heks zich natuurlijk op een bezem dus dat is een van de vaste accessoires dat bij heksen kleding hoort. Bij Hendrikscarnaval.nl hoeven heksen al lang geen oude lelijke heksen meer te zijn met de pukkel op de neus. We hebben een ruime keuze van prachtige heksenjurken en accessoires. Er zijn zelfs een aantal voorbeelden die zelfs vallen onder de categorie sexy heksen kleding.

Een heksen kostuum is natuurlijk pas compleet met de juiste accessoires. Ook die vindt u volop in onze webshop. Zo hebben we prachtige pruiken die uw heksenlook helemaal af maken en verschillende heksenhoeden van groot tot klein. Ook voor de kleine heksjes is er voldoende keuze. Ook het heksen kostuum uit de musical Wicked is bijvoorbeeld bij ons te koop in kindermaten.

Met een heksen kostuum van hendrikscarnaval.nl kun je iedereen betoveren!