Holbewoners

Een holbewoner is eigenlijk een onnauwkeurige term die gebruikt wordt om de prehistorische mens of de oermens te benamen. Het beeld van alleen levende holbewoners sluit niet aan bij wat we nu weten over de levensstijl van de eerste mensen. Tegenwoordig wordt er algemeen van uitgegaan dat de mensen uit dit tijdperk jagers en verzamelaars waren die vooral in open gebieden hun voedsel zochten en maar af en toe in een hol schuilden.

Dat neemt niet weg dat wij tegenwoordig het nog steeds een interessant fenomeen vinden. De slechts in dierenvellen gehulde oermensen die in grotten en holen leven. Het heeft iets primitiefs dat nog steeds velen aanspreekt.

De serie en de film De Flintstones heeft aan het positieve imago van de holbewoner bijgedragen. En zorgde ook voor een opleving in de populariteit van de oermens als fantasiefiguur.

Holbewoner carnaval

Om holbewoner met carnaval te worden heb je een authentiek holbewoner kostuum nodig. En een holbewoner kostuum bestaat uit een dierenvel, bij voorkeur met bont afgewerkt. En natuurlijk de juiste accessoires. Om de onderbenen bindt je ook dierenvellen met touwen. Bij de meeste holbewoner pakken van hendrikscarnaval.nl zitten deze erbij. Om de look helemaal af te maken heb je een wilde haardos en een knuppel of groot dierenbot nodig.

Als je van natuurlijk geen wilde haardos en een baard hebt, hebben wij natuurlijk de perfecte pruiken en aanplakbaarden voor je.

Voor dames die graag sexy voor de dag komen, hebben we een beeldig holbewoner jurkje in panterprint waar je een hele grot het hoofd mee op hol jaagt.

Je kunt met carnaval of in de optocht ook als Familie Holbewoner gaan. Voor vader en moeder en kind hebben wij dezelfde outfits. Wil je met een hele groep hetzelfde verkleed gaan, kun je wellicht gebruik maken van onze groepskorting. Voor bestellingen van 8 dezelfde artikelen of meer, kun je een mail sturen naar onze klantenservice om gebruik te maken van deze groepskorting.

Voor dames die graag sexy voor de dag komen, hebben we een beeldig holbewoner jurkje in panterprint waar je een hele grot het hoofd mee op hol jaagt.