Ninja

Een Ninja is van oorsprong een Japanse krijger die met alle middelen zijn taak probeert te volbrengen. Ninja’s waren gespecialiseerd in spionage en het uitvoeren van gerichte aanslagen. De Ninja’s waren vooral actief tussen de 12e en 19e eeuw. De vaardigheid van de Ninja wordt Ninjutsu genoemd. De Ninja bezat een groot arsenaal aan wapens zoals zwaarden, gifpijlen en verschillende soorten (werp)messen. Verder maakten ze gebruik van psychologische oorlogsvoering. Zo waren ze getraind om de emoties van hun tegenstander in te kunnen schatten en hierop in te kunnen spelen. Tze waren er bijvoorbeeld ook op getraind om te kunnen bepalen of iemand echt sliep, of maar deed alsof door te luisteren naar de toon en regelmaat van de ademhaling.

Ninja’s moesten goed op hun gewicht letten gezien hun taken. Het ideale gewicht was 60 kg. Hun dieet bestond voornamelijk uit aromavrije voeding zodat hun lichaamsgeur hen niet zou verraden. Zo vermeden ze bijvoorbeeld uien en knoflook. Ninja maakten ook gebruik van meditatie en zelfhypnose om bijvoorbeeld hun hartslag of ademhaling te verlagen, zodat ze minder lawaai maakten.

Door hun geheimzinnigheid en vermogens spreken ze van oudsher al tot de verbeelding. Ook in de moderne film en computerspelletjes komen vaak ninja’s of ninja-kunsten voor.

De populariteit van de ninja in de media begon begin 20e eeuw, toen een reeks stripverhalen werd gepubliceerd over het ninjaduo Sarutobi Sazuke en Kirigakure Saizo. In deze verhalen waren ninja’s voor het eerst de helden. De strips spraken tot de verbeelding van veel mensen, en andere schrijvers begonnen het idee van de heldhaftige ninja over te nemen.

Daarna begonnen ze hun intrede te doen in de filmwereld. Het westerse publiek maakte voor het eerst kennis met de ninja in de James Bondfilm You Only Live Twice. En American Ninja in 1985. Meteen waren er duizenden jongetjes in ninja kleding die op straat ninja gingen spelen. En dus ook ninja met carnaval wilden worden.

Ninja Carnaval

Een goed ninja pak voor carnaval of gewoon een goed ninja kostuum is altijd zwart. Want een ninja pak moet ervoor zorgen dat de ninja niet opvalt in het donker. Verder moet ninja kleding geruisloos zijn, zodat de vijand je niet hoort aankomen. Bij hendrikscarnaval.nl hebben we voor elke stoere ninja het juiste ninja kostuum.

Het Ninja pak voor carnaval hebben we alleen in kindermaten, maar niet getreurd voor de volwassen mannen die in de huid willen kruipen van een Japanse krijger. Voor diegenen hebben we een prachtig Samurai pak. Van oudsher de tegenstander van de Ninja. Dat kan nog een spannend gevecht opleveren!

Om het veilig te houden, zijn de accessoires zoals het zwaard natuurlijk van plastic.