Tovenaars

Een tovenaar of magiër  is iemand die magie gebruikt: iemand die beweert te beschikken over bovennatuurlijke krachten, en deze ook kan beheersen. Eigenlijk is een tovenaar de mannelijke versie van een heks.

Harry Potter

Sinds het eerste deel van Harry Potter uitkwam in 1997 is de tovenaar opnieuw erg populair geworden bij zowel volwassenen als kinderen. Harry Potter gaat over een tovenaarsleerling die met zijn vrienden Ron Wemel en Hermelien Griffel studeert aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus.

Sinds deze boeken en films vinden veel kinderen het prachtig om in de huid van een tovenaarsleerling te kruipen. En daar heb je natuurlijk een tovenaarskostuum voor nodig.

Klassieke tovenaar

Het klassieke tovenaarskostuum bestaat uit een hoge puntige hoed en een kange mantel. En natuurlijk kan een toverstok ook niet ontbreken. Tovenaars zijn in de verhalen en sprookjes vaak oude mannen met lange baarden. De baarden zijn bij ons los verkrijgbaar in verschillende soorten. En meisjes kunnen natuurlijk ook tovenaar zijn. Met een hoge tovenaarsmuts en een lange jurk, bezaaid met glinsterende sterren is elk tovenaresje compleet.

Groepen

Met carnavalsoptochten of bijvoorbeeld toneelvoorstellingen van kinderen kunnen wij het ons goed voorstellen dat u veel van dezelfde kostuums nodig heeft. In dit soort gevallen kunt u ons een mailtje sturen en regelen wij een mooie groepskorting voor u. Deze korting geldt als u 8 stuks of meer van het zelfde pakje bestelt.

Themafeest

Het hoeft voor kinderen natuurlijk geen carnaval te zijn om zich te verkleden als tovenaar of tovenares. De meeste kinderen zijn gek op verkleedfeestjes. Het is dan ook een leuk idee om een een feestje te geven in het thema ‘Tovenaars & Heksen’ of simpelweg ‘Magisch Feest’. Heksensoep maken en toveren staan dan natuurlijk op het programma. Als dat geen betoverend feestje wordt, dan weten wij het ook niet meer.