Vampieren

Een vampier zoals uit de boeken en films is een bloedzuigende en mythische figuur. Het geloof in vampiers of soortgelijke bloed drinkende wezens is al zeer oud. Over hoe een vampier er precies uitziet bestaan veel uiteenlopende theorieën. In oude volksverhalen waren vampiers vaak afzichtelijke monsters. Het moderne beeld dat mensen van vampiers hebben ontstond rond de 19e eeuw dankzij romantische spookverhalen en boeken. Het nieuwe beeld was er een van een aristocratische figuur, zoals in The Vampire van John William Polidori en Brams Stokers Graaf Dracula.

De vampier zoals die in veel Europese verhalen voorkomt, stamt vaak uit een adelijk, Oost Europees geslacht. Hij of zij is seksueel verleidelijk, gaat in het zwart gekleed met een zwarte cape en heeft een bleke huid. Vampiers hebben extra lange hoektanden die ze gebruiken om hun slachtoffers in de hals te bijten en zo hun bloed te drinken.

Vampier carnaval

Tegenwoordig is de vampier een populaire figuur met Carnaval en Halloween. Om verkleed te gaan als vampier met carnaval heeft u een goed vampier kostuum nodig. Bij hendrikscarnaval.nl hebben vampier kleding voor ieder wat wils.

Het klassieke vampier kostuum bestaat uit een zwart pak met een witte blouse en een rood satijnen giletje. Natuurlijk hangt er een lange zwarte cape om de schouders van een echte vampier.

Dit pak hebben we zowel voor volwassenen als voor kinderen dus kunt u samen met uw zoon of dochter dezelfde vampier kleding aan.

Vrouwelijke vampier

Vanwege de gothic trend en het sexy karakter van een vrouwelijke vampier zijn de vampirella’s ook erg in trek tegenwoordig. In ons assortiment vindt u een paar prachtige vampirella jurken, zowel lang als kort.

Accessoires

Een vampier is geen vampier zonder de lange hoektanden. Ook deze hebben we in ons assortiment. Ook losse capes en eventueel duivelshorentjes maken uw outfit helemaal compleet.