Vikings

De Vikingen of Noormannen waren van oorspong de Scandinavische bewoners van Noorwegen, Zweden en Denemarken. Meestal wordt er onderscheid gemaakt tussen beide termen, waarbij de term Noormannen staat voor de gehele bevolkingsgroep, terwijl met de term Vikingen slechts het zeevarende deel van die groep wordt bedoeld dat vanuit Scandinavië Europa introk. De huidige Denen, Zweden, Noren en IJslanders zijn grotendeels directe nakomelingen van de Noormannen.

Het beeld dat wij van vikingen hebben is grotendeels een onbarmhartig volk dat met hun typische boten ten strijde trok om land te veroveren. Grotendeels klopt dit ook. Vikingschepen zijn lang en smal van uiterlijk en voor en achter gelijk van vorm. Vikingen waren zulke goede schepenbouwers dat ze hiermee de Atlantische Oceaan konden bevaren tot aan Amerika. De boeg was soms bewerkt met houtsnijwerk en ze gaven hun boten vaak namen zoals "Vlugge Draak".

Vikingen in Limburg

In 819 kwamen de Vikingen voor de eerste keer in Nederland en veroverden de Friese eilanden. Bij het Limburgse dorpje Asselt hadden ze een paar jaar een kamp in gebruik van waaruit ze op strooptocht gingen. Misschien vandaar dat carnavalsvierders het zo leuk vinden om als viking verkleed te gaan?

Viking Kleding

Viking kleding is een echte klassieker onder de verkleed kleding. Een viking kostuum bestaat meestal uit een jas en broek die is afgezet met bont of teddy om goed tegen de kou te kunnen. En natuurlijk kan de typerende vikinghelm met de horens niet ontbreken bij een viking kostuum.

Bij hendrikscarnaval.nl hebben we ook een viking kostuum dat ‘warrior’ heet en wat chiquer is dan je in eerste instantie verwacht bij een Viking. Dit pak is prachtig afgewerkt en oogt een beetje als een kruising tussen een ridder en een Viking.

Het is een echt stoer en mannelijk kostuum waar je zeker de show mee steelt.