Zigeuners

Net als veel andere volkeren zoals de indianen of de vikings spreken ook zigeuners tot ieders verbeelding. Het rondtrekkende volk, van origine uit Oost-Europa met hun kleurrijke kleding is al lang een inspiratiebron voor Carnaval en andere feesten.

Zigeuners staan erom bekend erg muzikaal te zijn en het beeld van groepen mensen met kinderen die al vioolspelend rondtrekken om aan de kost te komen is een vrolijk beeld waar mensen een romantisch idee van hebben.

Zigeuner carnaval

Het is voornamelijk erg populair om verkleed te gaan als zigeunerin met carnaval. Een zigeuner kostuum bestaat dan ook meestal uit een rok en een blouse en bijpassende accessoires zoals een haarband en verschillende omslagdoeken. Zigeunerin met carnaval of een zigeuner themafeest staat ook vaak gelijk aan waarzegster. Compleet met glazen bol zoals de zigeunerinnen in vroeger tijden een attractie waren op de kermis.

Maar ook mannen kunnen verkleed gaan als zigeuner met carnaval. Een zigeuner kostuum voor mannen bestaat meestal uit een overhemd met een giletje en een bijpassende broek. Ook hoeden zijn populair bij mannelijke zigeuners. Gewapend met een gitaar of viool, kan iedereen in de huid kruipen van een echte zigeuner.

Themafeesten

Gebaseerd op het grote zigeunerfeest in Les Saintes Maries de la Mer in Frankrijk worden er steeds meer feesten georganiseerd in het zigeunerthema. Les Saintes Maries de la Mer is bekend als een bedevaartplaats van met name Spaanse Roma zigeuners. Hier vinden elk jaar op 24 mei en eind oktober bedevaarten plaats ter ere van Marie Jacobé en Marie Salomé waar duizenden Roma zigeuners op af komen. De gezellige sfeer is een inspiratiebron voor velen om thuis ook een feest in dit thema te organiseren.

Groepen

Als u net zoals de zigeuners in een groep rond wilt trekken met carnaval of bijvoorbeeld in een optocht mee wil doen als zigeuner, hebben wij een aantrekkelijke groepskorting voor u. Als u 8 of meer van dezelfde zigeunerpakjes wilt bestellen, mail dan even met onze klantenservice. Dan bent u zeker voordeliger uit.