Soldaat

Soldaat
Een soldaat was oorspronkelijk een krijgsman die tegen soldij  dienst deed. Soldij is het loon dat een soldaat ontvangt. Een soldaat is de laagste rang binnen het leger en hij of zij verzorgt alle uitvoerende taken en is inzetbaar voor verschillende diensten. Binnen het Nederlandse leger komt de rang van soldaat alleen voor bij de  luchtmacht en de landmacht. Bij de marine is deze rang vergelijkbaar met de matroos of de marinier. 

Binnen de huidige Nederlandse krijgsmacht is de rang van soldaat onderverdeeld in drie klassen: Soldaat der derde klasse (volgt de algemene opleiding), soldaat der tweede klasse (heeft eerste opleiding gevolgd en volgt nu de Initiële functie opleiding) en soldaat der eerste klasse (wordt automatisch bevorderd, 1 jaar na afronding van de Initiële functie opleiding). Tijdens zijn opleiding wordt een soldaat ‘rekruut’ genoemd. Een soldaat bij de land- of de luchtmacht kan gepromoveerd worden tot korporaal.

Soldatenpak
Veel kinderen, vooral jongens, vinden het fantastisch om soldaatje te spelen. Bij veel jongens gaat deze droom nooit voorbij. Het heeft iets heel stoers om gevechtskleding of een soldatenpak te dragen. Met carnaval of een verkleedfeestje kunt u deze droom uit laten komen. 

Soldaat Carnaval
Om soldaat met carnaval te worden, heb je een goed soldatenpak nodig. Tegenwoordig zijn er ook veel dames die het stoer en sexy vinden om in een kittig soldatenpakje te verschijnen. Bij Hendriks Carnaval hebben we de mooiste pakjes voor u geselecteerd. Mooie afgewerkte jurkjes in camouflageprint die ieder hoofd doen omdraaien met carnaval of op een themafeest.

Groepen
U kunt met een groep als hele leger-eenheid gaan met carnaval of in de optocht. Als u 8 stuks of meer van hetzelfde pakje wilt bestellen, kunt u gebruik maken van onze groepskorting. Mail onze klantenservice dan even. Zij staan voor u klaar met een mooie korting.

Themafeest-tip: Denk eens aan het thema ‘beroepen’. Zo kan iedereen worden waar hij of zij altijd van hebben gedroomd. Bijvoorbeeld soldaat!