Stewardess

Er zijn momenteel geen producten beschikbaar in deze categorie.

Mogelijke acties:
  • Naar de homepage van Hendriks Carnaval
  • Klik op de Vorige-knop van uw browser als u terug wilt naar de vorige pagina
  • Gebruik het menu op deze pagina om uw weg te vervolgen

Een stewardess is een vrouw die in een passagiersvliegtuig voor de veiligheid en de verzorging van de passagiers zorgt. Mannen die dit werk doen, heten stewards. Stewards en stewardessen worden gerekend tot het cabinepersoneel. De leidinggevende van het cabinepersoneel is de purser. Ook dit kan zowel een vrouw als een man zijn. Een stewardess is er in eerste instantie voor de veiligheid aan boord. Daarnaast zorgt zij ervoor dat de passagiers een aangename vlucht hebben. Er bestaan ook grondstewards en grondstewardessen die op de luchthaven werken. Om de veiligheid aan boord te kunnen garanderen moet elke stewardess een opleiding volgen. Iedere luchtvaartmaatschappij verzorgt haar eigen opleidingen. Deze bestaat altijd uit de volgende onderdelen: Noodsituaties, evacuatieprocedures, brandbestrijding, overleven, EHBO, in-flight service en uiterlijke verzorging. Want buiten zorgdragen voor de veiligheid stelt elke luchtvaartmaatschappij andere eisen aan het uiterlijk van de stewardessen. Dit moet representatief maar niet aanstootgevend zijn.

Sexy stewardess
Doordat het uiterlijk van een stewardess altijd vrij belangrijk is geweest en omdat het vaak jonge, aantrekkelijke vrouwen zijn die dit werk doen, is het imago van de sexy stewardess ontstaan.

Stewardess pakje
Elke luchtvaartmaatschappij heeft natuurlijk zijn eigen bedrijfskleding in haar kleuren dus er is niet een eenduidig stewardess kostuum. Het stewardess pakje van KLM is bijvoorbeeld blauw maar het stewardess kostuum van Martin Air is rood bijvoorbeeld.

Stewardess Carnaval
Wie stewardess met carnaval wil worden hoeft natuurlijk geen officieel stewardess pakje te dragen. Bij Hendriks Carnaval hebben we deze pakjes in verschillende soorten en kleuren. Allemaal hebben ze een sexy kort rokje of jurkje om het sexy stewardess imago kracht bij te zetten. Zo hebben we verschillende varianten op het KLM pakje in het blauw, ook voor heren een steward pak en we hebben een rood, een oranje en een roze stewardessen pakje.

Met een stewardessen outfit van Hendriks Carnaval kom je in ieder geval sexy voor de dag op elk carnavalsfeest of themafeest.