Beren

 • Beer

  Beer

  € 31,95
 • Beer

  Beer

  € 43,95
 • IJsbeer

  IJsbeer

  € 39,95
 • Body panda

  Body panda

  € 27,95
 • Ijsbeer

  Ijsbeer

  € 56,95

Beren zijn ondanks hun vaak schattige imago roofdieren. Ze behoren net als honden, zeeroofdieren, en marters tot onderorde Califormia. De eerste beren waren niet groot, maar ze hebben zich ontwikkeld tot grote landroofdieren: de Kodiakbeer, een soort bruine beer en de ijsbeer zijn de grootste landroofdieren op aarde. De meeste huidige beren zijn groot, met stevige, korte ledematen en een kleine staart. Over het algemeen zijn beren alleseters, met een voorkeur voor plataardig voedsel. De reuzenpanda is een uitzondering, deze eet alleen bamboe. En de ijsbeer voedt zich met zeehonden en vis.

Beren hebben altijd een grote rol gespeeld in de heraldiek. Het moedige en krachtige dier leent zich perfect als symbool van kracht en moed.

De reuzenpanda is een van de bekendste dieren vanwege de iconische status als bedreigde diersoort. De panda wordt onder andere als logo gebruikt door het Wereld Natuur Fonds. Door de opvallende zwart witte lichaamstekening in combinatie met de 'grote' zwarte ogen worden panda's beschouwd als aandoenlijk en aaibaar. De manier waarop de dieren eten, zittend op het achterwerk, doet een beetje menselijk aan. De reuzenpanda is ondanks het aandoenlijke uiterlijk niet ongevaarlijk voor de mens en kan zich als het moet fel verdedigen.

Desondanks hebben beren in het algemeen een lief imago. Niet voor niets is het ‘t meest gebruikte dier voor knuffeldieren voor kinderen. Elk kind heeft wel een favoriete zachte knuffelbeer in zijn of haar bed. Mede hierdoor is het populair je als beer te verkleden met carnaval

Berenpak carnaval

Een lekker warm berenpak voor carnaval vindt u natuurlijk bij Hendriks Carnaval. Wij hebben voor iedereen een geschikt berenpak. Voor kinderen en volwassenen, voor heren en dames. Het berenpak is er in verschillende uitvoeringen. Zo kun je met carnaval als pandabeer, als ijsbeer of gewoon als bruine beer verkleed gaan.

Knuffels gegarandeerd. Al is het berekoud!