Kikkers

Er zijn momenteel geen producten beschikbaar in deze categorie.

Mogelijke acties:
  • Naar de homepage van Hendriks Carnaval
  • Klik op de Vorige-knop van uw browser als u terug wilt naar de vorige pagina
  • Gebruik het menu op deze pagina om uw weg te vervolgen

Kikkers zijn amfibieën  waar er ongeveer 6300 verschillende soorten van zijn. Ze hebben een wereldwijde verspreiding en leven in uiteenlopende leefomgevingen. Kikkers behoren ook tot de gewervelde dieren. Ze hebben vier poten maar geen staart en dat is het grootste verschil met andere amfibieën. Kikkers hebben allemaal een afgeplat, peervormig lichaam en uitpuilende ogen. De kop en bek zijn breed, de lange achterpoten zijn gespierd en goed ontwikkeld om ver mee te springen.

Kermit de Kikker

De beroemde Muppet Kermit de Kikker werd in de jaren ’50 bedacht door Jim Henson. Henson speelde zelf het personage en sprak tegelijkertijd zijn stem in tot aan zijn dood in 1990. In Nederland komt Kermit voor in Sesamstraat en is de stem van Wim T. Schippers. In Sesamstraat is hij sinds de jaren ’60 regelmatig te zien in de rol van journalist. Van 1976 tot 1981 was hij tevens de presentator van The Muppet Show. Verder zijn er verschillende films met Kermit verschenen, zoals Kermit’s Swamp Years en is er een tekenfilmserie over zijn jeugd gemaakt: Muppet Babies. Op 14 november 2002 kreeg Kermit de Kikker zelfs een ster op de Hollywood Walk of Fame. Zijn geestelijke vader Jim Henson had al een ster.

Kikker Carnaval

Om een kikker met carnaval te worden, is het meest gebruikte kikker kostuum dat van Kermit de Kikker. Bij Hendriks Carnaval hebben we een prachtig Kermit de Kikker kostuum dat bij iedereen een lach op het gezicht tovert. We hebben er een in kindermaten en een in de maten voor volwassenen. Beide kikker kostuums bestaan uit een fantastische groene pluche tuinbroek met de kop van Kermit erop.

Het leukste is om samen met je kind hetzelfde verkleed te gaan met carnaval. En deze populaire Muppet is dan zeker een goede optie!