Lieveheersbeestjes

Er zijn momenteel geen producten beschikbaar in deze categorie.

Mogelijke acties:
  • Naar de homepage van Hendriks Carnaval
  • Klik op de Vorige-knop van uw browser als u terug wilt naar de vorige pagina
  • Gebruik het menu op deze pagina om uw weg te vervolgen

Lieveheersbeestjes zijn vrolijk gestippelde kevers. Sommige soorten zijn zeer bekend omdat ze algemeen voorkomen, een voorbeeld is het zevenstippelige lieveheersbeestje. Lieveheersbeestjes leven zowel van planten en schimmels als van kleine diertjes, veel soorten zijn sterk gespecialiseerd. De bladluisetende soorten worden vaak als nuttig gezien maar soorten die schimmels of planten eten verspreiden ziektes en worden beschouwd als een plaag. Lieveheersbeestjes hebben een ronde, bolle vorm met korte pootjes. Ze hebben vaak rode, gele, witte en zwarte kleuren en zijn vaak gestippeld. De meest bekende soort is de rode met zwarte stippen. In Nederland komen zo’n 60 soorten lieveheersbeestjes voor. De grootte van de Nederlandse soorten ligt tussen 2 en 10 mm. De meeste lieveheersbeestjes leven ongeveer een jaar. Het aantal stippen zegt dus niets over de leeftijd. Dit is een bekend fabeltje.

Lieveheersbeestje Carnaval
Kinderen zijn gek op lieveheersbeestjes. De vrolijke stipjes en de rood-zwart kleurencombinatie spreekt veel kinderen aan. Om lieveheersbeestje met carnaval te worden, ben je bij Hendriks Carnaval aan het juiste adres. Wij hebben voor elk kind een leuk en passend lieveheersbeestje kostuum. Zo wordt elk kind met carnaval het lieveheersbeestje van haar of zijn dromen. Zelfs voor baby’s hebben we een lieveheersbeestje kostuum dat bestaat uit een schattige trappelzak. Zo blijft uw kleinte lekker warm in de wagen en is zij of hij toch leuk verkleed met carnaval als lieveheersbeestje. Ook voor volwassenen is het leuk om als lieveheersbeestje verkleed te gaan met carnaval. Voor vrouwen hebben wij een schattig lieveheersbeestje jurkje dat mooi is afgewerkt en er beeldig uitziet.

Themafeest-tip:
Binnenkort iets te vieren? Een themafeest is altijd een goed idee. Iedereen kan creatief zijn in zijn outfit en themafeesten zijn altijd een succes. Ben origineel in het bedenken van een thema en geef bijvoorbeeld eens een Dierenfeest. Iedereen kan als zijn of haar favoriete dier komen. Om als lieveheersbeestje te gaan is natuurlijk super origineel!