Tijgers

De tijger is een zoogdier dat tot de katachtigen behoort. Het is een van de vier 'grote katten' die tot het geslacht ‘Panthera’  behoren. De meeste tijgers wonen in het bos en in grasland. Van de grote katten zijn de tijger en de jaguar de beste zwemmers; tijgers kunnen vaak badend in vijvers, meren en rivieren worden aangetroffen.

Tijgers leven niet in een groep, maar solitair. Hun eten bestaat voornamelijk uit middelgrote hoefdieren, maar als het nodig is, jagen ze ook op grotere prooien. Het is geen sociaal dier: de enige groepen bestaan uit moeder en haar welpen. De mannetjes en vrouwtjes zoeken elkaar alleen op in de paartijd.

De tijger is een bedreigde diersoort die verspreid over Azië voorkomt. De enorme teruggang in aantal moet worden toegeschreven aan het steeds verder oprukken van de mens. Veel natuurgebieden zijn daardoor verloren gegaan, terwijl de tijgers een groot leefgebied nodig hebben. Verder is er steeds minder voedsel voorhanden voor de tijger. Daarnaast wordt de tijger ook vaak het slachtoffer van stropers vanwege zijn mooie huid, botten en lichaamsdelen (voor medicijnen).

Tijger carnaval

De prachtige gestreepte tijgerprint dient voor de tijger zelf als camouflage terwijl de mens deze print juist vaak gebruikt om op te vallen.

Als u op zoek bent naar een mooi tijger kostuum bent u bij Hendriks Carnaval aan het goede adres. Wij hebben voor iedereen een passend tijger pakje. Van groot tot klein en voor heren en dames.

Zo hebben we voor de allerkleinsten een schattig tijger pakje dat bestaat uit een overgooier met tijgerhoofd. Lekker makkelijk om aan en uit te trekken en bovendien heerlijk warm. Voor volwassenen en grotere kinderen hebben we verschillende varianten op het  tijger kostuum dat uit een pluche overall bestaat die je lekker warm houdt als je lang buiten moet staan en iedereen geweldig staat.