Marine

De Marine is het onderdeel van het leger dat zich bezighoudt met de oorlogsvoering op zee. De Nederlandse marine heet de Koninklijke Marine en bestaat onder andere uit het Korps Mariniers. In het Nederlands is de marine een onderdeel van de defensie. Dit was oorspronkelijk anders. Toen betekende het woord ‘marine’ de schepen van een natie. Het Engelse woord voor marine is navy.

De taken van de marine hebben de laatste jaren net als de andere onderdelen van het leger een verandering ondergaan. Zo zijn ze tegenwoordig meer bezig met crisisbeheersing en bescherming tegen piraterij dan dat ze een gevechtstaak hebben.

Aantrekkingskracht
Mariniers staan bekend als stoere mannen die vechten op zee. Dit heeft een ongekende aantrekkingskracht tot zowel mannen als vrouwen. Mannen willen graag zo’n stoere zeeman zijn in zo’n mooi marine kostuum en vrouwen hebben vaak een romantisch beeld van het wachten op een zo’n stoere marinier die dan af en toe aan wal komt in zijn prachtige pak met glimmende knopen.

Marine kostuum
Bij Hendriks Carnaval hebben we een enorme keuze aan marine pakken. Voor jong en oud, voor heren en dames, kortom: voor elk wat wils.

Zelfs alle rangen zijn vertegenwoordigd bij Hendriks carnaval. Van matroos tot kapitein, we hebben voor iedereen een passend marine kostuum. Zo is er het klassieke mariniers kostuum met het witte jasje, witte pet en zwarte broek. En hebben we een keur aan matrozenpakjes in blauw-wit en in zwart-wit. Ook voor sexy matrozenmeisjes hebben we leuke outfits. Ook losse accessoires zoals een matrozenpet horen tot de mogelijkheden.

Heeft u dus altijd al marinier willen worden maar is dit niet gelukt? Of heeft u altijd al de fantasie gehad om met een marinier getrouwd te zijn? Bij Hendriks Carnaval kunt u uw hart ophalen! Schip ahoy!